РЕГИОН

Службите за јавни набавки во Општина Кочани известуваат дека е избран изведувач за изградба на улиците „Ване Грдовјански“, крак на „Македонска“, крак на „Кресненско востание“ и крак од „Никола Парапунов“. Тоа значи дека наредниов период ќе се асфалтираат уште четири…
Општина Кочани, распиша јавна објава за ангажирање на дваесет невработени лица за достава на акти. Ангажманот на лицата ќе се реализира со договор на дело, а ангажираните ќе вршат достава на решенија за данок на имот за физички и правни…
Советот на Општина Кочани распиша Конкурс за изработка на идејни решенија за изменување на грбот и на знамето на Општина Кочани. Според пропишаните критериуми, при изработката на грбот и знамето треба да се имаат предвид историските традиции, културното наследство, природата,…
Годинава во кочанскиот регион со ориз треба да се засеат 3.500 хектари, што е зголемување за околу десет отсто во споредба со лани. Водостопанската подружница „Брегалница” од Кочани го утврди планот за наводнување, кој предвидува најмногу површини со главната земјоделска…
Новото детско игралиште во населбата Драчевик стана неодминлива цел на вандалско однесување. Комуналните служби од Општина Кочани деновиве регистрираа ново уништување на реквизитите, клупите, кантите за отпад, а откорнати или скршени се младите дрвца. Општина Кочани упатува апел кон граѓаните…
На 08.03.2021 во 12.00 часот во Полициската станица Кочани, А.И.(35) од Скопје пријавил дека на 04.03.2021 околу 19.00 часот во с.Мородвис бил физички нападат со тврд предмет од М.К., К.Н. и Д.Н., сите од с.Мородвис. Се преземаат мерки за расчистување…
На 08.03.2021 во 14.00 часот во Виница, полициски службеници од Полициска станица Виница го привеле Б.И.(75) од Виница бидејќи, при постапување во врска со претходно случен физички напад со тврд предмет од Б.И. врз Љ.М., пријавениот агресивно се однесувал и…
Одговор на прес-конференцијата на ОК на ВМРО-ДПМНЕ одржана на 9 март 2021 г. Почитуван претседателе на ОК на ВМРО-ДПМНЕ, Прашањата што ми ги упатувате преку прес-конференција се контрадикторни, дискриминирачки и клеветнички. Во нив има паника од решавање на деценискиот проблем…
Комисијата за Пописниот реон 13 ги известува кандидатите кои се пријавиле на јавниот конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори за попис на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, 2021 година, дека тестирањето на кандидатите ќе…
Центарот за развој на Источен плански Регион (ИПР) ги поднесе приоритетните проекти за оваа година што треба да бидат финансирани од Програмата за рамномерен регионален развој. Во рамките на оваа програма, проектите го поминале првиот филтер на одобрување, но се…