РЕГИОН

Едно лице помалку од вчера или вкупно шеесет и тројца кочанци остануваат во самоизолација, како мерка за заштита од коронавирусот. На подрачјето
Во ООУ Малина Попиванова и во вакви услови се работи на санирање и освежување на училиштето,
Секојдневно и во Виница расте бројот на лица коишто се во домашна изолација – стигна до 71, тоа се лица
Територијалната противпожарна единица – Кочани ги дезинфицира влезовите на зградите и лифтовите. Ова е уште една од мерките за спречување на ширењето
Градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев на средба со новинарите ја истакна сериозноста на ситуацијата предизвикана од ширењето на коронавирусот
Владата одлучи од денеска да воведе целосна забрана за движење во периодот од 21 до 6 часот. Премиерот Спасовски ја оправда одлуката со потребата да
Кочани го решава проблемот со недостаток од заштитни маски, присутен не само во нашата земја туку и пошироко низ светот. Сето ова благодарение на совесноста и хуманоста на тимот од конфекцијата АЛЕКС кој секојдневно изработува заштитни маски и ги донира…
Сто четириесет и пет лица од Кочани се подложени на самоизолација како мерка за спречување на внесување и ширење на коронавирусот. Според Органот

Започна пролетта

20 Мар 2020
424 пати
Во 4 часот 49 минути и 37 секунди утрово стигна пролетта на северната хемисфера. Во исто време на јужната
       Предлог за казнен налог денеска е доставен за жител на Кочани кој наместо во самоизолазија се прошетал до Основниот суд во Кочани. Обвинетиот пред два дена се вратил од Шведска и на Аеродромот – Скопје потпишал изјава…