РЕГИОН

Градоначалниците на Кочани и на Чешиново-Облешево, Ратко Димитровски и Костадин Личков
Општина Кочани известува дека поради изведување градежни работи (реконструкција на коловозот, поставување нов асфалтен слој и замена на рабници)
Со цел да се запознаат со новините во извршувањето на авто-такси дејноста и обврските за усогласување на работењето со нив,
Во петок (11.07.2014) во периодот од 5.00 -8.00 часот наутро ќе се спроведе авионско прскање против комарци
В петок, 11 јули во 4 часот наутро, стручни екипи ќе ја спроведат втората фаза од авиотретирањето против комарци
Во рамките на програмата за одбележување на Празникот на Општина Кочани, Петровден
По повод наградата за најнастап од Фестивалот на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“
П Р О Г Р А М А за одбележување на Празникот на Општина Кочани, Денот Петровден, (12 јули)
„Повеќе невистини се изнесени во информацијата за трагедијата во Кочани, во која животот го загуби В.Б (38), според објавеното, пиејќи одредена количина отровна течност“
Бремена девојка од Кочани на возраст од 23 години со плодот што го носела загинала синоќа

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.