РЕГИОН

Обновувањето на хоризонталната сигнализација пред почетокот на овогодишната учебна година не е реализирано заради одолговлекување и
– Благодарение на финансиската поддршка што ја обезбедува Рудник САСА, Здружението на риболовци – Спортски клуб „Шаран“ спроведе акција за обнова и дополнување на рибниот фонд во езерото Калиманци. Во рамки на најновата акција денеска беше извршено порибување на езерото…
Почитувани граѓани на Кочани кои го испративте јавниот повик, почитувани сограѓани на општина Виница, Најпрво да Ве известам дека конечно ја пронајдовме Одлуката за начинот на работа и постапување со постојните локации за отстранување на отпад и определување на временските…
Во КЈП Водна кула од Зрновци денеска е извршена промена на опализиран туф во самоперачките филтри за физичко третирање во фабриката за вода.
Продолжуваат градежните активности на новата коловозна лента на улицата „Стево Теодосиевски“, поранешна „Ленинова“. Во завршна фаза е поставувањето на атмосферска и фекална канализација, водоводна како и друга подземна инсталација. Службите од КЈП „Водовод“ известуваат дека веќе е поставена атмосферска мрежа во должина…
Територијалната противпожарна единица – Кочани, во соработка со Општинската организација на Црвен крст и СОУ „Љупчо Сантов“, денеска изведоа тактичко-показна вежба за справување со пожар. – Тактичко-показната вежба е активност  во рамки на Годишната програма на училиштето, со која се…
До 29 ноември, сите редовни студенти од општина Кочани, запишани на државните универзитети можат да аплицираат за стипендија преку дигиталната интерактивна платформа „мЗаедница“. Целта е да се создадат услови младите, како баратели на стипендии и корисници на новите технологии, да можат што поедноставно…
На 24 ноември (среда) во периодот помеѓу 10 и 11 часот без напојување со електрична енергија ќе бидат делови
Во автобусот патувале 52 лица. Меѓу загинатите има 12 малолетници, меѓу кои и двајца близнаци. Во несреќата загинал и возачот. Преживеале 5 лица – 2 жени и 5 мажи кои се сместени во болницата „Пирогов“ Како што објави БГНЕС, седуммината…
Почнаа активностите за реконструкција на еден километар од коловозот и на тротоарот од улицата „Роза Петрова“. Во тек се интервенции на пешачката зона од десната страна, каде се врши ископ, тампонирање и промена на постојните рабници во должина од 800…