Македонската ракометна репрезентација вчера ја постигна втората победа на Светското првенство во ракомет

На вчерашната средба во Штип новинарите од источниот регион во рамките на регионалниот центар „Исток“ го избраа најдоброто во регионот

Со цел поттикнување на претприемачкиот дух преку промоција на успешни примери, се доделија престижните

Викендов во Лесковац, во организација на карате клубот “SENSEI“ се оддржа 14-от Меѓународен карате турнир

Јане и Јани Постолов , како и Лука Змејковски дефинитивно се асови во својата конкуренција од Балканот.

На 23 и 24 јуни на патеката кон Пониква ќе се вози Авто трката „Кочани 2018“, некогаш традиционален

Градот Кочани со години наназад е без јавен тоалет, откако од поодамна надвор од функција се јавното WC 

спроти кулата ,,Треска“ и она што во еден период се користеше во градскиот пазар.

Повеќето граѓани на Кочани и не се толку многу засегнати од ваквата состојба, но сепак на ова реагираат жителите од околните  општини,  кои доаѓаат на шопинг во Кочани. Во последно време се позабележително е дека најмногу се засегнати таксистите од бројните такси компании во градот, кои кога ќе ги спопадне нуждата, не бираат ниту време,

ниту место , па на очиглед на граѓаните се олеснуваат во блиската природа, најчесто околу спомен домот АСНОМ.

Обично го паркираат такси возилото, ја оставаат вратата отворена и се трудат што побргу да завршат работа, а никој да не ги види. Но ако беше тоа така и Радио Кочани немаше да реагира, што овие луѓе, навистина и неамаат каде во отсуство на градски тоалет. Имено нивната работа се одвива на различни локации во градот и околните населени места.

Велат и ние не сме виновни! Просто немаме каде! 

Мултиетничкиот синдикат за образование (МЕСО), Сојузот на синдикати на Македонија и Рудникот за

Синоќа во свечен амбиент, во ресторанот „Амор“ во Кочани, ТА „Вел Јан“ го прослави 25 роденден, или

Невладината организација „Еко лоџик“ по петти пат

Страница 1 од 2

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.