После објавениот материјал на КФМ Радио од реакцијата на родители на деца кои го посетуваат ОМУ „Ристо Јуруков“

Општина Кочани ги започна активностите за избор на најповолен понудувач за изработка на проектна

Општина Кочани доби 1.968.735 милиони денари за подобрување на полскиот пат во месноста Кривулица,

Со финансиска поддршка од Владата, Општина Кочани ќе го санира системот за одвод на фекални води во месноста Колерски гробишта.

Со изградбата на улиците „Блаже Поп Арсов“, „Ѓорѓи Пулевски“ и „Кресненско востание“ се заокружува реализацијата на инфраструктурните активности

Врз основа на одлука бр.02-663/3 од 30.11.2018 год., донесена од страна на Управниот одбор при КЈП „Водовод“

Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ го прими новото возило, „канал-џет“, донација во рамките на

Советот за развој на Источниот плански регион на шестата седница што се одржа минатата седмица во Берово донесе заклучоци за регионален

Виница до крајот на годината треба комплетно да биде покриена со нови контењери и столбни канти.

Поради поројните дождови и високиот водостој на Кочанска Река, во коритото на реката во централното

Страница 1 од 4

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.