Хоровите на основните училишта „Св. Кирил и Методиј“ и „Никола Карев“ и оркестарот на

В сабота, на 21 април, во 20 ч. во Малата сала на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани ќе биде отворена изложбата на фотографии „Споменици на Револуцијата“

По смртта на големата рок легенда Симеон Иванов Канго, кај многу граѓани честа тема на разговор беше дали и понатаму ќе се случуваат настаните од манифестацијата за Мактеонот, рок

В петок, на 20 април, со почеток во 9 ч. на Градскиот стадион „Никола Мантов“ во Кочани, по осми пат ќе се одржи Пролетниот крос. На манифестацијата ќе учествуваат

Во вторник, 17 април 2018 година со почеток од 18 часот во НУ Центар за култура „Бели мугри“

Во Националната установа - Центар за култура "Бели мугри" - Кочани во четврток 12.04.2018 год. во Салон

На 2 Април, Светскиот ден на литературата за деца, предвидена е програма со низа на активности.

4 – 8 април 2018 г. (среда) во салата на ОУ „Никола Карев“ Турнир во мал фудбал .............................................. Здружение на Роми „Авена“

Страница 1 од 32

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.