Општинската организација на Црвен крст од Кочани за оваа календарска година планира да бидат собрани 1.320 крвни единици,

Изложба на творби изработени од децата што членуваат во Училиштето за цртање и сликање на ЦК Бели мугри се

Жито Маркети успешно ја заврши својата трета донаторска акција од кампањата „Навика да добивам повеќе“, овој пат, опремувајќи ја ЈЗУ Општа Болница од Кочани со нови пет разладни уреди

Кочанската Библиотека „Искра“  доби три компјутери во вредност од 1 200 долари и го зголеми библиотечниот фонд за четириесетина книги

Здружението на граѓани „Благородна мисија“ и Општина Кочани организираа прием и донација на половен мебел за социјално загрозени

Вчеравечер во Виница се одржа буто – перформансот „Дневникот на Хулиганот“ во изведба

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.