Градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев денеска имаше средба со Сузана Коцев, регионалната раководителка на КАМ маркет, компанија

Се подаруваат овие кутренца, од мајка beagle. Бараат свој дом каде ќе бидат сакани.

Пожарникар во ТППЕ од Кочани, извади куче од отворена шахта длабока можеби 2 матри. Случајот кај

Владата синоќа донесе одлука полицискиот час овој викенд и за време на празниците Бајрам и Свети Кирил

Со цел да бидат на располагање на старите, изнемоштените и на лицата со хендикеп во состојба на епидемија на КОВИД-19, во Кочанипродолжува ангажманот на

За време на забраната за движење во периодот од петок, 10 април 2020 г. во 16 ч., до 5 ч. наутро вопонеделник, 13 април 2020 г., на територијата на

Општина Кочани ги пренамени средствата за одбележување на Светскиот ден на Ромите – за поддршка

Испразнети улици, Градски трговски центар без луѓе, без работа, без случувања. Граѓаните на Кочани доследно

Ви го пренесуваме во целост апелот за помош на Иле Стојанов, упатен од

На 28 – ми овој месец во Спортската сала во Кочани со почеток во 20:00 часот ќе се одржи

Страница 1 од 9

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.