Новогодишните и Божиќните празници годинава Кочани ќе ги помине во старо руво. Нема да има издвојување

Претставници од Општина Кочани ги посетија учениците со посебни образовни потреби од

По повод Меѓународниот ден на лицата со попреченост, претставници од Општина Кочани денеска во 11:30 ч

Во организација на Еколошкото пчеларско друштво „Златна кошница“, од 19 до 21 октомври во Кочани

Дочекајте ја Новата година во некоја од хит дестинациите: Будимпешта, Будва, Сараево, Краков или Истанбул

Со нови термини одиме на добро познати места. Уживајте во Божиќниот пазар со ТА Либеро Травел и

Министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, заедно со амбасадорот на

Од 27 до 29 септември, во Кочани ќе се одржи 27. издание на манифестација „Денови на кочанскиот ориз“.

По повод 74-годишнината од ослободувањето на Кочани и 27 години од прогласувањето на независна и

Во рамки на активностите за одбележување на 28. Август – Денот на рударите, Рудник за олово и цинк САСА

Страница 1 од 16

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.