Благој Петров е нов директор на ОУ „Малина Попиванова“ од Кочани. Тој е предлог на Училишниот одбор,

Од 25 до 30 јуни, 16 ученици и четворица наставници од Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ и исто толку ученици и наставници од

Синоќа, во салата на ОМУ „Ристо Јуруков“, солистички концерт на пијано приреди Благица Арсова,

Тиана Јовиќ, ученичка во Државниот музичко-балетски училиштен центар „Илија Николовски-Луј“ во Скопје, на матурскиот испит по флејта му даде целосно отворена форма, организирајќи

СОУ „Гошо Викентиев“ и годинава учествуваше на натпреварот „Образовно рандеву“ – МАССУМ, кој се одржа на Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје.

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, заедно со директорот на Фондот

По повод 19 април, патрониот празник на СОУ „Гошо Викентиев“ - Кочани, денеска во 10 ч. пред бистата

Сандра Јорданов, ученичка во ОМУ „Ристо Јуруков“ освои прва награда по пијано на III Меѓународен

Вчера, под мотото „Другаруварувањето со книги ни е песна“, Библиотеката „Искра“ со повеќе содржини

Денеска, Библиотека „Искра“ со повеќе содржини ќе го одбележи Меѓународниот ден на

Страница 1 од 14

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.