Денеска во Кочани Министерот за земјоделство Михаил Цветков и градоначалникот на Кочани, Ратко Димитровски

Во организација на Македонски манифест и Општина Кочани, вечерва

Новата книга на проф. д-р Димитар Мирчев, „Идентитет и суверенитет“, денеска беше промовирана во

Почина Благој Попов, роден кочанец, академик, член

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.