Општината продолжува со примена на мерките против аерозагадувањето во Кочани.

Пред една седмица Државниот инспекторат за животна средина донесе решение со кое се забранува

Државниот инспекторат за животна средина на 8 ноември донесе решение со кое се забранува работата на

Општина Кочани ги применува мерките за намалување на аерозагадувањето. Засилен е општинскиот

Кочани вчера протестираше за чист воздух и здрава животна средина. Протестот го организираа граѓански активисти со своето неформално здружение. Протестираа и жителите на селото Бели,

Министерството за животна средина и просторно планирање дава поддршка на локалната самоуправа на Кочани

Советот на Општина Кочани и градоначалникот Николчо Илијев на прес-конференција јавно ги повикаа сите

Како што беше најавено, во текот на вчерашниот ден, вработените во компанијата Амфенол Технолоџи Македонија

Густ црн чад се шири над Кочани и го загадува градот и околината. Од местото од каде што се направени

Мрежата на заштитени подрачја во Брегалничкиот Регион се проширува и се развива. Со Решение на Министерството

Страница 1 од 12

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.