Хумано однесување - Пожарникар извади куче од канализациска шахта

25 Јун 2020
1358 пати

Пожарникар во ТППЕ од Кочани, извади куче од отворена шахта длабока можеби 2 матри. Случајот кај

пожарникарите го пријави нашат сограѓанка и постојан „фан“ на Радио Кочани, Славица Данилова, која со внуците редовно шета во околината на комплексот „Асном“. Го сврте телефонот и пожарникарот, Благој Паунов, дојде за петнаесетина минути по што го извади уплашеното куче. Потоа телефонираше во „Водовод“ да се затвори шахтата.

kuce1.jpg
Канализациската шахта се наоѓа непосредно пред просториите на Радио Кочани. Металните поклопци од шахтите постојано се крадат и препродаваат како старо железо.
Шахтата во која беше паднато или фрлено кучето е отворена подолго време. Водовод од страна на нашето Радио беше информирано за украдениот поклопец.

kuc2.jpg

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)