Напредуваат работите на браната Речани...

23 Мај 2020
309 пати

Денеска градоначалникот Николчо Илијев со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски направи увид во градежните активности. Оперативците од теренот ни соопштија дека се следи динамичкиот план. Од 1 април се работи на влезниот и излезниот предзасек на тунелот, а идниот месец ќе почне неговата изградба.
Хидросистемот „Оризарска Река“ е голема и долгорочна инвестиција, мошне значајна за овој микрорегион, од кој се очекува да му обезбеди поквалитетен и подинамичен економски развој.

100506454_678934005988540_4376168407259676672_o.jpg

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.