ОО на СДСМ од Кочани – Градежна офанзива во регионот

06 Сеп 2019
272 пати

Би сакале накратко да ве информираме за тековните активности кои се однесуваат на градежната офанзива

во нашиот регион.
Посебен акцент е ставено на рехабилитацијата на асфалтниот слој на обиколницата, со должина околу 6 километри и ширина од 7 метри, како и санација на трите моста кои се составен дел и како таква целина се важна делница која е многу фреквентна и е дел од сообраќајната конекција на нашата држава со соседна Република Бугарија дел од Магистралниот пат А3.
Преку вложувањето во патната инфраструктура се прионесува за секој жител на Општина Кочани да може полесно да ги реализира своите патувања во овој дел од државата независно дали се однесуваат на бизнис или лични патувања.
Покрај рехабилитацијата на асфалтниот слој на обиколницата, исто така сакаме да ја потенцираме важноста на експресниот пат кој што треба да се гради кој исто така ке биде линк за поврзување и подобра конекција за сите граѓани од Источниот регион.
Во изминатиов период беше завршен патот Тркање – Пишица се залагаме за сите граѓани подеднакво.
Важно е да се напомене дека поддршката во реконсктрукцијата на патот Пониква – Кочани е исто така од големо значење за развој на туризмот каде што преку оваа реконсктрукција се овозможува потенцијални инвеститори да донесат одлука за инвестирање во развој на туризмот.
Преку заеднички труд и вложувања на секој во својот сегмент се грижиме за сите граѓани подеднакво.
Градиме општество еднакво за сите.
За нас зборот ВАЖИ

Со почит
ОО СДСМ Кочани

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.