Градоначалникот ги награди најуспешните ученици од кочанските средни и основни училишта

12 Јун 2019
1023 пати

Учениците: Иван Данилов, Никола Андов, Душан Манев и Фидан Стоименов од СОУ „Гошо Викентиев“ на

Државниот натпревар за “Најдобра училишна компанија“ во Скопје го освоија ПРВОТО место и изборија учество на натпреварот во ЛИЛ, ФРАНЦИЈА.

На државниот натпревар за хорови и оркестри - 1 категорија, кој се одржа во Скопје, училишниот хор и оркестар од ОУ„Никола Карев“ - Кочани, под менторство на наставникот Кирчо Крстев, го освоија првото место .

На државното првенство во фудбал (девојчиња) училишната екипа од ОУ„Никола Карев“ - Кочани, го освои првото место со што станаа државни прваци во фудбал во женска конкуренција за основни училишта.
Ментори: Александар Андов и Оливер Јовановски

Училишен фудбалски тим – машки на ОУ „Св.Кирил и Методиј“ го освоија прво место на државен натпревар во фудбал. Нивни ментор е Јордан Анастасов.

Учениците на државните акредитирани натпревари:
Учениците од ОМУ„Ристо Јуруков“ освоија прва награда
Мери Манасиева Љупчо Ѓорѓиев солфеж VI
(шестгoдишно)
Макарија Иванова Марија Лазарова пијано I
( деветгодишно)
Јована Крстовска Благој Николов Теорија на музика IX
( деветгодишно)
Викторија Петрова Благој Николов Теорија на музика VII
( деветгодишно)
Луна Милосов Благој Николов Теорија на музика VI
( деветгодишно)
Данче Ајтовска Љупчо Ѓоргиев Теорија на музика VI
(шестгoдишно)
Никола Илиев Марија Лазарова пијано V
( деветгодишно)
Учениците од истото училиште што освојиа прво место
Иван Милосов Петар Поповски Виолина VI
( деветгодишно) Прво место
Јован Филипов Благој Николов Теорија на музика VIII
( деветгодишно) Прво место
Ана Јорданова Благој Николов Теорија на музика IX
( деветгодишно) Прво место
Теона Манасиева Благој Николов Теорија на музика VI
( деветгодишно) Прво место
Ана Танасковиќ Благој Николов солфеж VIII
( деветгодишно) Прво место
Михаил Митев Благој Николов солфеж VI (шестгодишно) Прво место

1.Ученикот Мартин Алексов од СОУ„Гошо Викентиев“ На државниот натпревар на електро, машински и сообраќајни училишта во Битола ја освои првата награда за профилот АВТОМЕХАНИЧАР. Ментор - Иваца Јорданов

2.Ученикот Андреј Димитров од истото СОУ„Гошо Викентиев“ на Државниот натпревар во организација на МОН го освои ПРВОТО место и наградата ЛИДЕР НА СТРУКА за профилот електротехничар енергетичар. Ментори – Тони Велков и Тасе Јакимов
3.На Државниот натпревар по природни науки, ученичката Андреа Димитрова од 5-1 одделение од ОУ Никола Карев, се закити со првата награда, под менторство на наставничката Весна Богданова Василева.
4.На државниот натпревар по германски јазик Ивана Петрова од ОУ„Никола Карев“ ја освои првата награда под менторство Марија Димитрова
5.Прво место по македонски јазик на државно ниво е Мартина Пулковска. Ментор- Гордана Јефтимова
6.Надалина Грозданова – ученик во 7-мо одделение од ОУ„Св.Кирил и Методиј“, освои прва награда на Државна изложба на детски ликовни творби на тема „Народната култура како трајна инспирација во моето творештво“. Ментор: Марија Мицова Гацова
7.Драгана Нисева – 9-то одделение од ОУ„Св.Кирил и Методиј“, освои прва награда на Државна изложба на детски ликовни творби на тема „Народната култура како трајна инспирација во моето творештво“.Ментор: Марија Мицова Гацова

најуспешните од својата генерација

ОУ “Св.Кирил и Методиј “-Кочани
Ученик
Андреј Давитков Првенец на генерација

ОУ “Малина Попиванова“-Кочани
Реден број Ученик
1 Антонија Митрева Првенец на генерација

ОУ “Раде Кратовче“-Кочани
Реден број Ученик
1 Ефтимов Филип Првенец на генерација

ОУ “Никола Карев“-Кочани
Реден број Ученик
1 Мартина Пулковска Првенец на генерација


ОУ “Крсте П. Мисирков“-Оризари, Кочани
Реден број Ученик
1 Михаил Митев Првенец на генерација

ОМУ “Ристо Јуруков“- Кочани
Реден број Ученик
1 Јована Крстовска Првенец на генерација

СОУ “Љупчо Сантов“- Кочани
Реден број Ученик
1 Сашка Јованчевска Првенец на генерација

СОУ “Гошо Викентиев“- Кочани
Реден број Ученик
1 Иван Данилов Првенец на генерација

 

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.