Асфалт за улици во шест населени места во Кочани

15 Јун 2018
376 пати

Наскоро ќе започнат градежните активности за асфалтирање улици во селата Прибачево, Мојанци, Грдовци, Долни Подлог, Горни Подлог и Тркање.

– Општина Кочани веќе го склучи договорот со изведувачот, „Коп инженеринг“ од Студеничани, по што идната седмица планираме воведување во работите – соопштија од Одделението за уредување на градежно земјиште.
Улиците се со должина од 100 до 190 метри и сите се со ширина од 3 м, со веќе изведена водоводна и фекална канализација.
За изградбата на овие улици се наменети 2 милиона 672 илјади денари од Буџетот на Општина Кочани.

Оценете ја оваа вест
(1 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.