ПРОГРАМА ЗА ПОСЕТАТА НА ПРВИОТ РЕЗИДЕНТЕН АМБАСАДОР НА ЈАПОНИЈА ВО РМ, Г-ЃА КЕИДО ХАНЕДА НА ОПШТИНА ВИНИЦА И МУЗЕЈОТ НА ГРАД ВИНИЦА НА 16-ти МАЈ (вторник)

16 Мај 2018
378 пати

11 часот- Прием кај градоначалникот на општина Виница г-дин Ивица Димитров


12 часот – Отворање на изложбата на „Јапонски графики од јапонски мајстори на дрворез од 17 век од правецот UKIYOE - УКИЈОЕ или ЛЕБДЕЧКИ СВЕТ“
12.50 часот – Посета на музејот на град Виница со презентација за музејската поставка
13.30 часот – Посета на археолошкиот локалитет „Виничко кале“ – Виница
14.30 часот- Ручек во ресторан „Александар Парк“ во Виница


Програмата е во договор со градоначалникот на општина Виница г-дин Ивица Димитров и директорот на музејот„Теракота“ – Виница г- ѓа Јулијана Иванова.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.