Работилница за родова еднаквост за советниците

13 Апр 2018
276 пати

Денеска, со почеток во 13 ч. во салата на Советот на Општина Кочани ќе се одржи работилница

за членовите на Советот, на тема: Родова еднаквост и носење родово одговорни политики.
Работилницата ќе ја води Кристина Хаџи-Василева, магистер по родови студии и надворешен соработник на UN Women.

Обуката е дел од активностите од проектот Промоција на родово одговорни политики и родово одговорно буџетирање финансисран од UN Women.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.