Програма за одбележување на 8 Април – Светскиот ден на Ромите 2018

03 Апр 2018
302 пати

2 – 5 април 2018 г. Основни општински училишта

Мултикултурализам – запознавање на учениците во основните училишта со ромската култура ....................................................................................Здружение на граѓани „Подготови го својот пат“

4 април 2018 г. (среда), во 11 ч. во Спортска сала „Никола Карев“

Турнир за основци во мал фудбал .............................................. Здружение на Роми „Авена“

4 април 2018 г. (среда) во 10:30 часот во Спортска сала „Никола Карев“

– Приредба со децата од ЈОДГ „Павлина Велјанова“ – проект „Инклузија на деца Роми во градинките“..............................................................................Здружение на Роми „Авена“

4 април (среда) 11:30 часот – Парк на Револуцијата........ЦКЕР „Светла иднина“

- Отворање на изложба на традиционални занаети и јадења за ромската заедница
- Културно-уметничка програма

5 април 2018 г. 9:30 ч. (четврток) Општина Кочани

- Прием на ромска делегација кај Градоначалникот

5 април 2018 г. (четврток) во 18 часот во „Але-дар“

- Промоција на достигнувања на лица Роми во различни области
- Емисија за Ромите ....................................„................... Здружение на граѓани „Подготви го својот пат“
• Во реализацијата на Програмата учествуваат невладини организации кои работат на проекти во интерес на ромската заедница. Три организации се вклучуваат со активности на локално ниво, додека една организација „Ромска иднина“ ќе се вклучи во реалзиација на активности за Светскиот ден на Ромите на регионално ниво.
• Контакти:
078 359 740 – Драганчо Георгиев, Здружение на Роми „Авена“
071 348 913 – Мануела Саидова, ЦКЕР „Светла иднина“
076 682 192 – Мазлум Рамаданов, „Подготви го својот пат“
076 362 772 – Аки Акиов, „Ромска иднина“

072 275 689 – Аника Илијевска Ѓорѓиева – Општина Кочани

 

Општина Кочани

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.