Порибување на езерото Калиманци

10 Мар 2018
518 пати

Риболовното друштво „Шаран“ вчера (09.03.2018) изврши ново порибување на езерото „Калиманци“. Во оваa

акција се фрлени 600 килограми крап. Потребните средства за набавка на рибниот подмладок ги обезбеди рудникот САСА. Ова е трета по ред акција за порибување на езерото Калиманци која се спроведува со поддршка од рудникот, кој редовно, секоја година, издвојува средства за поддршка на активностите на риболовното друштво.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.