Соопштение во врска со граѓанската претставка за третманот на заловени кучиња, поднесена до одговорните што стопанисуваат со заловените бездомни кучиња

01 Мар 2018
400 пати

Општина Кочани е против секаков вид нехуман третман на кучињата и ќе преземе мерки, во рамките на своите надлежности, да се спречи

ваквата појава. Законот точно опишува како треба да се третираат заловените животни, а ние испраќаме јасна порака дека сите чинители да се придржуваат кон пропишаните законски одредби.
За точно информирање на јавноста, оваа општинска наделжност е делегирана на КЈП „Водовод“, претпријатие кое има склучено договор со фирма избрана по пат на јавна набавка.

Општина Кочани

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.