Политика - Радески нов претседател на ОО на СДСМ

15 Фев 2018
603 пати

Дарко Радески е новиот претседател на Општинската организација на СДСМ од Кочани. Конкурсот за избор на прв човек

на кочанските социјал-демократи беше распишан кон крајот на минатата години. Шест кандидати ги поминаа „филтрите“ на партијата и до последен момент сите беа во игра. Изборот од повисоките инстанци на СДСМ во Скопје падна на Радески.
Тој по професија е адвокат. На последните локални избори беше шеф на Изборниот штаб на СДСМ за Кочани.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.