Градоначалникот на Кочани, Илијев, реши: Андреј Киров – в.д. директор на КЈП „Водовод“

25 Дек 2017
1554 пати

Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев денеска го потпиша решението со кое Андреј Киров е именуван за вршител на должноста директор

на КЈП „Водовод“ – Кочани. Неговиот мандат ќе трае до именување директор по распишан конкурс, не подолго од шест месеца, стои во соопштението лиферувано попладнево од Општината.
На распишаниот јавен конкурс за избор на директор на Комуналното претпријатие „Водовод“ во ноември оваа година, не беше избран директор. Tројцата кандидати не ги исполнуваа условите, по што градоначалникот Илијев постапи согласно Законот за јавни претпријатија и именува вршител на должноста директор, се вели понатаму во соопштението.
Андреј Киров е вработен во КЈП „Водовод“ на работното место советник за план и анализа, а го наследува Љупчо Папазов кој непрекинато раководеше со кочанското комунално претпријатие од април 2009 г.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.