ТППЕ – Кочани апелира: Да се исчистат оџаците!

14 Дек 2017
319 пати

Територијалната противпожарна единица – Кочани, апелира пред почетокот на грејната сезона граѓаните

да ги исчистат оџаците за да се избегне појава на пожари.

– Неисчистените димници се најчеста причина за пожари во зимската сезона. Во текот на оваа календарска година имавме 24 интервенции на запалени оџаци, а од октомври досега две. Додека се добри временските услови граѓаните нека ги исчистат оџаците за да не се создадат причини за интервенции од поголеми размери – повика Дејанчо Арсов, командир на Територијалната противпожарна единица во Кочани.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.