Денеска : Во Кочани гласаат 92 болни, во Виница 81

14 Окт 2017
726 пати

Правото на глас денеска во Кочани ќе го искористат 92 болни и изнемоштени лица, чии барања за гласање

од дома се прифатени од страна на Општинската изборна комисија–Кочани.
– За овие локални зибори бројот на избирачките емста е намален за едно и тоа во населеното место Речани. Гласачите од таму се пренасочени да гласаат во населеното место Костин Дол, рече Гоцева.
Во општина Виница, според претстедателот на ОИК Ацо Ѓоргиев, денеска ќе гласаат 81 болно и изнемоштено лице, чии барања се прифатени од ОИК на Виница. Во оваа општина ќе се гласа на 33 избираччки места со вкупен број на гласачи 17.354.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.