Прес- конференција на пратеникот на ВМРО – ДПМНЕ Иван Иванов

01 Авг 2017
1548 пати

Кажаното на средбата со новинарите одржана вчера во канцеларијата на ОК на ВМРО – ДПМНЕ за

Кочани ви го пренесуваме во целост
Сакам да ве информирам дека со предлог ребалансот на буџетот се скратија средства за финансиска поддршка на рурален развој, се скратија средства за изградба на спортски објекти,се скратија средства за образование, за култура се скратија средства во многу други значајни области, ама затоа сите сме и како што минува времето и ќе бидеме сведоци на масовни партиски вработувања за кои се обезбедени средства.
На оваа прес конференција сакам да Ве информирам дека додека траеше комисиската расправа за предлог ребалансот на буџет на Република Македонија, како пратеник од општина Кочани
поднесов неколку амандмани со кои би се подобриле условите за живот на граѓаните .
Ќе ви набројам дел од амандманите :
За Општина Кочани побарав средства за изградба на нова детска градинка во село Тркање и проширување на постоечките капацитети на постојната, побарав средства за изградба на катна гаража во централното градско подрачје, побарав средства за покривање на градскиот базен , изградба на нов кружен тек во градот, за реконструкција на постоечката водоводна мрежа во с.Рајчани и с.Пантелеј, како и на нова водоводна мрежа во туристичкиот центар Пониква.
Побарав средства и за изградба на нова канализациона мрежа со пречистителна станица во викенд населбата Пониква.
Понатаму за општина Чешиново Облешево побарав средства за изградба на колекторски систем за отпадни води во селата Чифлик, Бања, Соколарци, Спанчево, Облешево и Чешиново
Ниту еден од сите амандмани кои беа поднесени од пратениците на коалицијата за Подобра Македонија додека траеше амандманската расправа , не беше прифатен.
За лицемерието да биде поголемо не беа прифатени ниту амандманите кои сега владејачката партија ги поднесе додека беше во опозиција.
Со ова само уште еднаш се покажа лицемерието на оваа власт и само уште еднаш покажаа дека она што го зборуваа во предизборието дека ќе има живот за сите во државата се покажа дека е уште едно во низата празни ветувања кои ги имаат дадено.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.