Подготвено пред најавениот студ

05 Јан 2017
1363 пати

Општина Кочани подготвено го дочекува периодот на најавениот студ – снег и ниски температури. - Кризниот

штаб одржа состанок и ние сме подготвени да се справиме со временската состојба. Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ располага со доволно ризла, песок и сол за одржување на проодноста на улиците во градот, а избраната фирма за проодноста на патиштата во планинскиот регион – соопшти градоначалникот на Општина Кочани, Ратко Димитровски.
За наредниот период синоптичарите најавија зголемени врнежи од снег, којшто со ниските темепратури може да предизвика значителни тешкотии во редовното живеење на населението. Најавени се и екстремно ниски температури до минус 20 степени Целзиусови

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.