РЕГИОН

На 05.03.2021 во 18,50 часот во СВР Штип било пријавено дека на излез од Кочани кон Виница во близина на бензинска пумпа бил нарушен јавниот ред и мир помеѓу неколку лица од Македонска Каменица од една страна и Б.К.(47) и…
Денеска на светскиот ден за енергетска ефикасност, здружението „Еднакви за сите“ го одбележа 20-годишниот јубилеј од постоењето и заедничката соработка со скоро сите организации и институции, како и со граѓаните на општина Кочани. Средбата според сите протоколи се одржа во…
В сабота, на 6 март 2021 година, во периодот од 8 до 12 ч. ќе се обележува хоризонталната сигнализација на ул. „Кеј на Револуцијата“, на потегот од Градскиот плоштад до Шопинг-центарот. Општина Кочани ги повикува граѓаните навреме да го ослободат…
Полицискиот билтен на СВР Штип за изминатиот ден бележи две пријави за измама, една во Штип и една во Кочани. Две жени биле измамени на речиси идентичен начин и им бил одземен златен накит.
Општина Кочани објави конкурс за доделување една стипендија на спортист – спортска надеж на општина Кочани, за остварени спортски резултати и достигнувања во 2020 година. Право на стипендија имаат кандидатите кои се жители на општина Кочани, на возраст од 17…
Поради дефект на препумпна станица, потрошувачите на вода од системот за водоснабдување од Градскиот водовод од високата и средната зона во Кочани денеска (5 март 2021 г.) ќе останат без вода до 15 ч. Екипи на КЈП „Водовод“ работат на…
За 3,5 години, Општина Кочани и десетина други институции применија повеќе мерки за подобрување на енергетската ефикасност. Со средства од меѓународни извори, од државниот и општинскиот буџет, извршена е реконструкцијата и изградба на енергетски ефикасни објекти и фасади, обезбедени се…
По повод 8 Март, Меѓународниот ден на жената, Полициското одделение за безбедност во патниот сообраќај
Продолжуваме со реконструкција на водоводната мрежаво градот, информира градоначлникот на
Основното јавно обвинителство Кочани донесе наредба за спроведување истражна постапка против три лица, од кои едно за продолжено кривично дело „неовластено производство и пуштање во промет наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурсори“, додека за другите двајца за помагање при извршување…