КУЛТУРА

Со финансиска подршка од Советот и градоначалникот на Општина Виница, од печат излезе првото
Во организација на влашката пејачка група „Грамостеањ“ од Скопје,а со финансиска поддршка на Општина Кочани, вчера, на рекреативниот
Денеска, на 14 јули, со почеток во 11 ч., на Пониква, кај Одморалиштето на МВР, ќе се одржи
Промоција на книгата „Архаизми од виничко – оризарскиот регион“ на Ангел С. Богатиновски ќе се одржи
Во рамките на одбележувањето на Петровден, празникот на Општина Кочани, денеска во Паркот на револуцијата
Пенче Кралев – контрабас, Виктор Филиповски – тапани и Филип Динев – гитара, двајца студенти и
В среда, на 11 јули 2018 г. во салата на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани со почеток во 19 ч. ќе
Скопскиот состав Fighting Windmills на 10 јули во 22 ч. ќе оддржи концерт на отворено во Паркот на Револуцијата
Од 25 до 30 јуни, 16 ученици и четворица наставници од Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ и исто толку ученици и наставници од
В четврток на 5 јули 2018 г. со настанот насловен „Музика за флејта и пијано“ во фоајето Центарот за култура „Бели мугри“

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.