КУЛТУРА

Синоќа, во салата на ОМУ „Ристо Јуруков“, солистички концерт на пијано приреди Благица Арсова,
На 15 јуни во Градскиот парк, а на 16 јуни во Трговскиот центар во Кочани ќе настапуваат уличните забавувачи во рамките на фестивало
      Да, да на почетокот многумина можеа да бидат скептични. Каква авиокомпанија, какви 80 минути? Кој ќе патува околу светот? Но, кога влеговме во скромната, преполна сала на ЦК „Бели Мугри“ во Кочани, атмосферата престана да биде загушлива.…
Денеска, 7 јуни, со почеток во 13 ч. во просториите на Библиотеката „Искра“ ќе биде промовиран романот
Наградата Гран при „Васил Ќортошев“ за најдобра претстава ја доби „Меѓу нас е тивко“ на Младинската сцена при Интимниот театар
„’Македонска рок енциклопедија’ опфаќа преку 2 500 луѓе коишто ја одбележале културата на еден народ, луѓе кои со
Аматерите од Кочани се појавија на сцената на ЦК „Бели мугри“ последни на првиот фестивалски ден. Претставата се играше на сцената, преполна со публика.
Драмскиот аматерски фестивал, неговото 55 – то издание, започна синоќа во ЦК „Бели мугри“ во Кочани. Готовори градоначалникот
Со претставата “Бегај ѓаволе, жена ми доаѓа“ на Културното и спортско друштво ” Шатор Шторје“ од
„Управата на Фестивалот годинава се одлучи да земе партнер за соработка за да се направи промена во концепцијата. Значи се

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.