КУЛТУРА

За верниците со исламска вероисповед почна муслиманскиот свет месец Рамазан, кој е познат и како Султан
Денес, 7 Април, е Патронен празник на нашето училиште „Малина Попиванова“, ден кој требаше да го одбележиме
Во рамките на повеќедневната манифестација што ја организираше Библиотеката Искра по повод Меѓународниот
По повод 2 Април, Меѓународен ден на литературата за деца, ЈОУ библиотека ,Ванчо Прке- Виница во
    По повод 2ри април ден на одбележувањето на литература за деца, гости во мултикултурниот центар "Ленин" во Кочани беа маестро Симон Трпчевски и писателот за деца Горјан Петревски.    Која е поврзаноста помеѓу овие двајца македонски амбасадори, многу…
Во организација на библиотеката „Искра“, а со поддршка од Министерството за култура и од локалната самоуправа, под мотото „Другарувањето со книгите ни е песна“, во Кочани по десетти пат се реализира Фестивалот на децата, книгите и музиката. Во рамки на…
Во изложбениот салон на Дом на култура Тошо Арсов -Виница ,без класично отварање, се поставени дела од
По повод 2 април- Светскиот ден на литературата за деца утре во Библиотеката „Искра“ – Кочани ќе гостува нашиот а светски музичар Симон Трпчевски, како и писателот за деца Горјан Петревски. Манифестацијата започнува во 12 часот во Мултикултурниот центар во…
Културата е белег на нашето постоење и значаен симбол на културниот идентитет на секој народ,
Лето во кое те нема од Петар Андоновски (Или – или), Суво мастило од Владимир Илиевски