КУЛТУРА

Петровденските конаци започнуваат вечерва, со тоа што ќе изостане промоцијата на книгата
„Семејни приказни“, претстава во режија на Ангелчо Илиевски, со која, тој, треба да дипломира на Факултетот за драмски уметност во Скопје, на одсекот режија
Розета Петрова, штотуку завршена осмоодделенка во ОУ „Никола Карев“ од Кочани освои втора награда на шестиот Меѓународен фестивал на поезија и краток расказ
Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ од Кочани и Чидем Таштан, волонтерка од Турција во кочанското Здружение за подобро информатичко општество е-свет
Промоција на неколку книги, ликовни пеформаси, професионална театарска претстава, фестивал на детска музика, фолклорен концерт
Утре во 17 часот и 57 минути во Македонија и на целата северна хемисфера календарски почнува пролетта. Во исто време на јужната полутопка на Земјата ќе настапи есента. Денот утре ќе трае 12 часа и 5 минути. Сонцето ќе изгрее…
Во Паркот на Револицијата во Кочани денеска беше убаво. Најмладите ја покажаа сета своја способност самите да создадат прекрасни нешта и да ги понудат. На штандови учениците од основните и средните училишта ги изложија своите изработки и ги продаваа. Собраните…
Штефатата на младоста денска  пристигна во Кочани, по повод 25 мај, датум кој во некогашната држава беше светол и се нарекуваше „Ден на младоста“. На сцена, односно во Трговски, беа оние триесетина-четириесетина членови.
ОУ „Малина Попиванова“ од Кочани организираше хуманитарна акција за погодените подрачја од поплави во Србија и Босно и Херцеговина. Собрани се хигиенски средства, вода и парични донации. Во соработка со Секторот за јавни дејности во Општина Кочани хуманитарната помош веќе…
Тројца кочанчани: Никола Серафимов, Спасе Атанасов и Стојан Марков, в сабота и недела, 21 и 22 јуни, ќе поминат повеќе од 60 километри низ Осоговоските Планини, почнувајчи од Кратово преку Лисец, Кнежево, Емирица, Лопен, Царев Врв и Китка до селото…

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.