КУЛТУРА

Розета Петрова, штотуку завршена осмоодделенка во ОУ „Никола Карев“ од Кочани освои втора награда на шестиот Меѓународен фестивал на поезија и краток расказ
Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ од Кочани и Чидем Таштан, волонтерка од Турција во кочанското Здружение за подобро информатичко општество е-свет
Промоција на неколку книги, ликовни пеформаси, професионална театарска претстава, фестивал на детска музика, фолклорен концерт
Утре во 17 часот и 57 минути во Македонија и на целата северна хемисфера календарски почнува пролетта. Во исто време на јужната полутопка на Земјата ќе настапи есента. Денот утре ќе трае 12 часа и 5 минути. Сонцето ќе изгрее…
Во Паркот на Револицијата во Кочани денеска беше убаво. Најмладите ја покажаа сета своја способност самите да создадат прекрасни нешта и да ги понудат. На штандови учениците од основните и средните училишта ги изложија своите изработки и ги продаваа. Собраните…
Штефатата на младоста денска  пристигна во Кочани, по повод 25 мај, датум кој во некогашната држава беше светол и се нарекуваше „Ден на младоста“. На сцена, односно во Трговски, беа оние триесетина-четириесетина членови.
ОУ „Малина Попиванова“ од Кочани организираше хуманитарна акција за погодените подрачја од поплави во Србија и Босно и Херцеговина. Собрани се хигиенски средства, вода и парични донации. Во соработка со Секторот за јавни дејности во Општина Кочани хуманитарната помош веќе…
Тројца кочанчани: Никола Серафимов, Спасе Атанасов и Стојан Марков, в сабота и недела, 21 и 22 јуни, ќе поминат повеќе од 60 километри низ Осоговоските Планини, почнувајчи од Кратово преку Лисец, Кнежево, Емирица, Лопен, Царев Врв и Китка до селото…

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.