КУЛТУРА

Виничани ќе имаат ретка можност вечерва да ги видат дамите од праисторијата.
Екипата на ОУ „Малина Попиванова“ од Кочани освои најмногу – 46 поени, со што покажа најголемо знаење и
Педестетото јубилејно издание на Драмскиот аматерски фестивал на Македонија,
Општина Кочани започна со подготовките на публикација посветена на кочанскиот ориз.
Изложбата на дела работени на 23-та Ликовна колонија „Лесново 2014“, која има меѓународен карактер,
Дела од 23-та Меѓународна ликовна колонија „Лесново 2014“ од утре (26 февруари)
Вечерва на програмата на Домот на културата “Тошо Арсов“ во Виница премиерно
Денеска е Прочка или Велики Поклади, седум недели пред Велигден. Прочка претставува голем празник
Најценетата македонска етно џипси брас атракција, „Кочани оркестар“, ќе гостува
По повод Св. Трифун и Св. Валентин, Библиотеката „Искра“ организира настан со две варијации:

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.