КУЛТУРА

Пенче Кралев – контрабас, Виктор Филиповски – тапани и Филип Динев – гитара, двајца студенти и
В среда, на 11 јули 2018 г. во салата на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани со почеток во 19 ч. ќе
Скопскиот состав Fighting Windmills на 10 јули во 22 ч. ќе оддржи концерт на отворено во Паркот на Револуцијата
Од 25 до 30 јуни, 16 ученици и четворица наставници од Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ и исто толку ученици и наставници од
В четврток на 5 јули 2018 г. со настанот насловен „Музика за флејта и пијано“ во фоајето Центарот за култура „Бели мугри“
Министерството за култура на Република Македонија одобри дополнителни средства за реализација на
Промоцијата на романот "До последен здив" од автор Анче Пешева ќе се одржи на 2 јуни во ЦК „Бели мугри“.
Синоќа, во салата на ОМУ „Ристо Јуруков“, солистички концерт на пијано приреди Благица Арсова,
На 15 јуни во Градскиот парк, а на 16 јуни во Трговскиот центар во Кочани ќе настапуваат уличните забавувачи во рамките на фестивало
      Да, да на почетокот многумина можеа да бидат скептични. Каква авиокомпанија, какви 80 минути? Кој ќе патува околу светот? Но, кога влеговме во скромната, преполна сала на ЦК „Бели Мугри“ во Кочани, атмосферата престана да биде загушлива.…

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.