КУЛТУРА

Денес со почеток во 12.30 во просториите на Галерија “Венеција“ ќе биде отворена
Вечерва на Програмата на Домот на културата “Тошо Арсов“ во Виница е кабаре
Соња Драгољуб Гиздавиќ, долгогодишен новинар во МТВ, пред сограѓаните синоќа во ЈОУ Библиотека „Искра“ во Кочани,
Изложба на карикатури од Меѓународниот фестивал на хуморот и сатирата „Ин Виница
И оваа година како и лани Општина Чешиново Облешево ќе биде дел од традиционалната манифестација „Зелникот на
Во Виница денес со почеток во 20.00 часот, ќе биде одиграна театарска претстава
Како заеднички проект на општина Чешиново-Облешево, Кочани и Пробиштип изработен е идеен проект за историски парк
Виничани ќе имаат ретка можност вечерва да ги видат дамите од праисторијата.
Екипата на ОУ „Малина Попиванова“ од Кочани освои најмногу – 46 поени, со што покажа најголемо знаење и
Педестетото јубилејно издание на Драмскиот аматерски фестивал на Македонија,

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.