КУЛТУРА

Празникот на градот Виница, Павловден, ќе биде одбележан со повеќе настани
Музичарот и педагог Стево Теодосиевски е добитник на овогодишната награда за животно дело
„Ликовен перформанс-минато“ е насловена изложбата што беше синоќа отворена во фоајето на ЦК „Бели мугри“
Ви доставуваме демант во врска со објавениот извештај од прес-конференцијата одржана на 27 јуни 2014 година во Центарот за култура „Бели мугри“
Ви доставуваме демант во врска со објавениот извештај од прес-конференцијата одржана на 27 јуни 2014 година во Центарот за култура „Бели мугри“
Петровденските конаци започнуваат вечерва, со тоа што ќе изостане промоцијата на книгата
„Семејни приказни“, претстава во режија на Ангелчо Илиевски, со која, тој, треба да дипломира на Факултетот за драмски уметност во Скопје, на одсекот режија
Розета Петрова, штотуку завршена осмоодделенка во ОУ „Никола Карев“ од Кочани освои втора награда на шестиот Меѓународен фестивал на поезија и краток расказ
Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ од Кочани и Чидем Таштан, волонтерка од Турција во кочанското Здружение за подобро информатичко општество е-свет
Промоција на неколку книги, ликовни пеформаси, професионална театарска претстава, фестивал на детска музика, фолклорен концерт

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.