КУЛТУРА

В четврток на 5 јули 2018 г. со настанот насловен „Музика за флејта и пијано“ во фоајето Центарот за култура „Бели мугри“
Министерството за култура на Република Македонија одобри дополнителни средства за реализација на
Промоцијата на романот "До последен здив" од автор Анче Пешева ќе се одржи на 2 јуни во ЦК „Бели мугри“.
Синоќа, во салата на ОМУ „Ристо Јуруков“, солистички концерт на пијано приреди Благица Арсова,
На 15 јуни во Градскиот парк, а на 16 јуни во Трговскиот центар во Кочани ќе настапуваат уличните забавувачи во рамките на фестивало
      Да, да на почетокот многумина можеа да бидат скептични. Каква авиокомпанија, какви 80 минути? Кој ќе патува околу светот? Но, кога влеговме во скромната, преполна сала на ЦК „Бели Мугри“ во Кочани, атмосферата престана да биде загушлива.…
Денеска, 7 јуни, со почеток во 13 ч. во просториите на Библиотеката „Искра“ ќе биде промовиран романот
Наградата Гран при „Васил Ќортошев“ за најдобра претстава ја доби „Меѓу нас е тивко“ на Младинската сцена при Интимниот театар
„’Македонска рок енциклопедија’ опфаќа преку 2 500 луѓе коишто ја одбележале културата на еден народ, луѓе кои со
Аматерите од Кочани се појавија на сцената на ЦК „Бели мугри“ последни на првиот фестивалски ден. Претставата се играше на сцената, преполна со публика.

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.