КУЛТУРА

В среда, 7 јуни, во 19:30 ч. во ОМУ „Ристо Јуруков“ во Кочани, рецитал на флејта ќе приреди Тамара Лазарова, ученичка
Во вторник, на 6 јуни во 19 ч., во просториите на Библиотеката „Искра“ во Кочани ќе биде промовирана
Оценувачката комисија по проследувањето на понудените драмски проекти ја донесе следната:
Членовите на Младинскиот образовен форум од Скопје, односно на нивниот театар „Kunstwerkstatt“, синоќа ја одиграа претставата „Илустрации за тоа како идејата
На кумановски начин и дијалект актерите на Аматерскиот театар „Куманово“ ја одиграа претставата „Ништо без Трифолио“ на отворањето на вечерниот дел
Започна Драмскиот аматерски фестивал на Македонија. Отворањето се случи синоќа во фоајето на ЦК „Бели мугри“. Дејан Пројковски,
„На морската шир“ е првата претстава што се одигра на овогодишното издание на Драмскиот аматерски фестивал на Македонија. Таа
Со претставата „На пучини“(„На морската шир“) на Великиот театар од Јагодина, Србија, започнува
Комисијата за културно забавен живт на Извршниот одбор на Сојузот на пензионерите на Македонија
Од мое лично име и од име на Општина Кочани, на сите припадници на влашката заедница

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.