Деновиве беше извршено воведување во работите за изградба на спомен-обележјето

Во месноста Свиланово, во близината на Рајчани, беше одбележана 112-годишнината од смртта на македонскиот револуционер и учител, претседателот

Во Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани промовиран е зборникот на Македонскиот манифест, насловен „Име од светлина и рани“. На промоцијата

Теракотните икони од Виничкото Кале во кои се вградени теолошките пораки од Стариот и Новиот Завет

Во петок , 30-ти септември, општинскиот одбор на Сојузот на борците на Општина Виница организира одбележување

Центарот за култура „Бели мугри“ во соработка со Општина Кочани организира Бела ноќ,

Александар бил на смртна постела, па ги повикал неговите генерали да им ги соопшти последните три желби: Најдобрите лекари

Распнувањето на Исус е настан кој се случил во текот на 1 век од новата ера, при кое Исус бил уапсен, измачуван, и осуден од Понтиј Пилат

Граѓани од Кочани, Чешиново – Облешево, Пробиштип и Крушево денеска беа дел од одбележувањето на 111-та годишнина од смртта на Никола Карев, преседателот на Крушевската република. Сите заедно се собраа пред споменикот на Карев кај селото Тркање, од каде заминаа во Свиланово, каде големиот идеолог на Македонската револуционерна организација загина на 27 април 1905. година, откако претходно преноќил во селото Рајчани, враќајќи се од Бугарија.
На споменикот на Карев кај Тркање дојдоа и членови на неговото семејство од Крушево, припадници на Македонското патриотско здружение „Тодор Александров“ од Битола, градоначалниците на Кочани и Чешиново-Облешево, Ратко Димитровски и Костадин Личков, како и пратеници од Кочани и Штип, Иван Иванов и Никола Мицевски.

Страница 1 од 3

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.