Изложба на 26-та Лесновска ликовна колонија ќе се одржи на 15 февруари 2018 год. (четврток )

ЈОУ БИБЛИОТЕКА „ИСКРА“  и ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „КОПНЕЖ“ повикуваат на заедничко чествување

Писателите Велко Неделковси, Трајче Кацаров, Христо Петревски, Јордан Ѓорчев, Љубомир Донски

Промоција на книгата "Траги во времето" од Киро Герасимов ќе се одржи на 5. февруари во ЦК „Бели мугри“. Станува збор за библиографија

Започна одбележувањето на педесетодишниот јубилеј на ЦК „Бели мугри“ што ќе трае во текот на целата

Во ЦК „Бели мугри“ вечерва започнува одбележувањето на педесетодишниот јубилеј на кочанската

Љубомир Давитков, каратист на КК „Кочани“ е најуспешниот спортист на Кочани за 2017. година. Давитков,

По истекот на рокот за пријавување по конкурсот за Избор на спортист на Кочани за 2017 година,

Македонското уметничко лизгање добива потенцијал за големи достигнувања во ликот на Теодора Атанасова,

Во Национлана установа-Центар за култура "Бели мугри" - Кочани ( САЛА ) ќе се прикажува ФИЛМОТ

Страница 1 од 30

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.