Со поддршка од Швајцарската агенција за развој и соработка, патниот правец од железничката пруга кај

Се реконструираат 2 800 м2 од плочникот во Трговскиот центар. Бетонските плочки се отстрануваат и на нивно

Вчера, во Министерството за финансии, градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев го потпиша договорот

Во тек се завршните градежни работи за комплетна реализација на улицата „Лазар Стоименов“ во Оризари.

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој одобри 10 милиони денари за изградба

Општина Кочани го објави тендерот за уредување и поплочување на површини во Трговскиот центар.

По асфалтирањето на улицата Михајло Арсов во Прибачево, викендов заврши изградбата на три крака од

Со средства од општинскиот буџет, а според планираните активности од Програмата за уредување на

Од дваесетте милиони денари од Националната стратегија за Роми коишто се наменети за општини каде што

Општина Кочани ја доби писмената согласност од Министерството за финансии за почнување на процедурата

Страница 1 од 13

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.