Општина Кочани организира бесплатни курсеви за пливање за ученици на возраст од 8-14 години од социјално ранливи семејства. Курсевите

Општина Кочани распиша Конкурс за избор на идејно – архитектонско решение за градскиот парк предвиден на локалитетот Лукобија во центарот на градот. Од

Делегација од градот Лесковац предводена од градоначалникот Горан Цветановиќ се сретна со градоначалникот Ратко Димитровски и со директорите на комуналните претпријатија

Министерството за животна средина и просторно планирање и општините од Источниот и

Започнуваат градежните активности за реконструкција на административната зграда во Општина Кочани во рамки

Во тек е јавна објава за отуѓување на градежно неизградено земјиште во сопственост на РМ по

Во рамките на меѓуопштинската соработка, во кругот на Територијалната противпожарна единица – Кочани беше реализирана одлуката на

Денеска во 11 ч. во салата за состаноци на Општина Кочани, градоначалникот Ратко Димитровски ќе

Потпишан е договорот со „Жикол“, фирма којашто е избрана за изведувач на градежните работи од проектот

Утре, 5 април 2017 година, во 10.30 ч. во салата за состаноци во Општина Кочани градоначалникот Ратко Димитровски ќе го потпише договорот

Страница 1 од 23

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.