Екипа составена од десетина ученици од кочанските основни и средни училишта го освои првото место на меѓународната First Lego - лига што за време на изминатиот викендот се одржа

Во централното Основно училиште „ Климент Охридски“ во Облешево во пресрет на второто полугодие

Билјана Петрова е новиот вршител на должност директор на ОУ „Никола Карев“. Градоначалникот на

Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев ги посети учениците од Крижевци,

Осуммина ученици од Основното училиште „Владимир Назор“ од Крижевци, Република Хрватска, со

Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев ги прифати неотповикливите оставки на тројца

Во Виница со мини свеченост беше финализиран проектот Реконструкција и партерно уредување на

Во договор со економскиот оператор за транспорт на ученици - Авто атом, Општина Кочани

Дваесет и двајца кандидати, студенти од јавните високообразовни установи во Република Македонија

Националната установа - Центар за култура "Бели мугри " - Кочани има чест и задоволство да Ви

Страница 1 од 13

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.