Во 35 општини ќе се прегласува во вториот изборен круг. Во дел од нив, разликата на спротиставените кандидатите е минимална, некаде дури за триесеттина гласови. Фиништот на вториот изборен круг, според досегашните

Почитувани сограѓани, Првичните резултати од Општинската и од Државната изборна комисија ни даваат за право да соопштиме дека Кочани на овие

Според првичните резултати на ДИК кандидатот на СДСМ Николчо Илијев освои 11 622 гласа или 55,80% - ВМРО ДПМНЕ со Ратко Димитровски 7 892 гласа или 37,91%, СДПМ со Методи Јованов 298 гласа, или 1,43%, што покажува дека Николчо Илијев, победи уште во првиот круг и ќе биде новиот градоначалник на општина Кочани. Во општина Виница СДСМ со кандидатот Ивица Димитров освои 5 113 гласа или 48,64%,а ВМРО ДПМНЕ и Мартин Павлов 4 852 гласа, или 46,16%. Во општина Зрновци ВМРО ДПМНЕ има 791 глас, 48,50%, СДСМ 460 гласа, 28,20%, независниот Методи Николов 310 гласа, 19,01%, СДПМ 27 гласа 1,66%. Во општина Чешиново - Облешево , ВМРО ДПМНЕ собра 1977 гласа, 47,48%, СДСМ 1938 гласа, 46,54%. Во општините каде ниту еден кандидат нема повеќе од 50% од гласовите ќе се гласа и во втор круг. Ова се првичните неофицијални резултати, што Радио Кочани ФМ ги доби од Државната Изборна Комисија на Република Македонија.

Сите одделенија за управни работи на МВР денеска и утре, на денот на локалните избори, ќе

Избирачот добива две гласачки ливчиња (за избор на членови на Совет и за избор на градоначалник). За

Правото на глас денеска во Кочани ќе го искористат 92 болни и изнемоштени лица, чии барања за гласање

Полициското сослушување на кандидат за советник од ВМРО-ДПМНЕ во Кочани e само обид на

Почитувани сограѓани, Независната листа на советници ,,Младите за Кочани,, во која носител е Венко Крстевски, спонтано ја создадовме без

ПОЧИТУВАНИ СОГРАЃАНИ! ОВОЈ ПЕРИОД Е ПЕРИОД НА ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ. ТИЕ СЕ ТЕСТ ЗА ВРЕМЕТО КОЕ ШТО ДОПРВА ДОАЃА.

Почитувани сограѓани, почитувани медиуми, во чест на денешниот празник и нашите заложби за рушење на ѕидовите и градење мостови помеѓу луѓето, сакам

Страница 1 од 6

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.