Во периодот од Септември 2019 – Август 2020 година, во општина Чешиново-Облешево ќе се спроведува

На Пониква, од 5 до 8 август, во организација на Здружението на граѓани Еко Логик и Канцеларијата во

На 5 и на 6 август 2019 г., в понеделник и вторник, на подрачјето на Кочани ќе се спроведе превентивно терестичко,

Жителите на селото Бели се закануваат дека ќе го блокираат патниот правец Кочани – Пониква за сите возила, доколку не се најде решение за Градската депонија, која во изминатите

На Петровден, вчера, празникот на Кочани, свечено е пуштена во употреба Пречистителната станица за третман на отпадни

Локалната самоуправа на Чешиново-Облешево беше домаќин и организатор на дводневна меѓународна

По повод 5-ти Јуни – Светскиот ден на животната средина, Рудник САСА спроведе еко-акција чија цел е

По повод 22 април, Денот на планетата Земја, Eкоодборот на ОУ Св. Кирил и Методиј изведе акција под наслов

По повод 22 Април, Денот на планетата Земја, денеска во 14 ч. пред маркетот Тинекс, екоодборот на

Општина Кочани најавува соодветни санкции против загадувачите на непосредната околина, кои повторно, по

Страница 1 од 11

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.