Во МКЦ вечерва: Промоција на „Името е наша татковина“

15 Дек 2015
1184 пати

Во организација на Македонски манифест и Општина Кочани, вечерва

со почеток во 18.30 часот во просториите на Мултикултурниот центар во Кочани ќе се одржи трибина и промоција на книгата „Името е наша татковина“ . Книгата е дело на осум интелектуалци, а во неа, во основа се претставени извадоци од разни историски документи. Во книгата се прави напор да се сензибилизира јавноста во одбрана на името на нашата држава. На промоцијата ќе земат учество Ефтим Клетников, Стефан Влахов Михов и др.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.