Виница – По повод 2 Април куклена претстава за децата од детската градинка

03 Апр 2021
130 пати

По повод 2 Април, Меѓународен ден на литературата за деца, ЈОУ библиотека ,Ванчо Прке- Виница во

соработка со ,,Бесконечно царство” и медиумски едукатор Николина Петровска, беше реализирана куклена претства ,,Мино раскажува за трите прасиња”. Куклената претстава беше наменета за најголемата група на дечиња од Детската градинка ,,Гоце Делчев” - Виница. Поради ситуацијата со Ковид-19 беа запазени сите протоколи согласно СЗО и настанот беше одржан без останата публика.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)